2015-12-29

Informacija vartotojams


Atėjus žiemai ne vienas susimąstome apie šildymo išlaidas, kaip jas sumažinti, kaip gyventi šilčiau. Šilumos suvartojimą daugiabučių namų ir kitų pastatų šildymui apsprendžia pastatų būklė.

Pagal statistiką, šilumos energijos pastatuose nuostolius galima įvertinti taip:pro langus prarandame 37proc., pro sienas 35proc., pro stogą-15proc., pro rūsio perdangą-13proc.šilumos. Daugiausia šalto oro patenka pro nestandartinius langus ir duris, todėl būtina juos tinkamai izoliuoti.

Norint efektyviai ir ekonomiškai šildytis svarbu: neužstatyti baldais šildymo įrenginių (radiatorių),  nepalikti atvirų laiptinės durų, orlaidžių ir kt.Vėdinti patalpas intensyviai, bet trumpai, negu vėdinti ilgą laiką. Nelaikyti langų pravertų su mikro ventiliacija. Kiekvienas taupydamas, sumažins bendrą namo šilumos suvartojimą.

Neringoje visuose  namuose yra įrengti automatizuoti šilumos punktai, kurie automatiškai reaguoja į lauko temperatūrą, mažindami arba didindami vidaus patalpų temperatūrą. Tai leidžia ekonomiškai naudoti tiekiamą šilumą.

Taip pat prašome vartotojų pasikeitus šildomam plotui, (gyvatukų) skaičiui, atvykti į įmonę perdaryti šilumos vartojimo sutartis.sutartį.